Sådan kommer du i gang med at investere i aktier fra Norge

Dette indhold er sponsoreret

pexels photo 210600

Aktieinvestering er blevet mere og mere populær den seneste tid, og handel med internationale aktier, heriblandt norske, er ingen undtagelse. Men når man handler med udenlandske aktier, er der flere ting at have for øje, end hvis man kun handlede med danske aktier.

/spa

Hvorfor investere i aktier fra Norge?

Norge er et af de lande i verden, der ikke blot har en stabil økonomi, men også en økonomi der vokser. Dette gør sig især gældende for de seneste ti år, hvor Norge har oplevet en stigning på mere end 60%. Norge har desuden en høj velstand. Dette betyder, at der er stor efterspørgsel efter norske produkter og tjenester – både i ind- og udland. Endelig er det værd at nævne, at Norge har en meget diversificeret økonomi. Dette betyder, at selv om man investerer i aktier fra Norge, så er man ikke så udsat for eventuelle negative konsekvenser, der måtte opstå på ét bestemt område af den norske økonomi.

Hvordan får man udbetalt sin fortjeneste på investeringerne i norske aktier?

Fortjenesten udbetales ligesom alle andre aktier til den konto, som aktiedepotet er tilknyttet, og skattesatsen for norske aktier ligger på 27% af de første tjente 57.200 DKK, hvorefter den er på 45%. Har man udbytteaktier, beskattes man med 25% i Norge, hvorefter resten af skatten skal betales i Danmark. Grundsatsen for udbytteskat, når man er udenlandsk investor, er på 15% og man har oven i købet mulighed for at søge den norske stat om at få den 10% store forskel tilbagebetalt. Det er dog en besværlig proces, og man skal derfor gøre op med sig selv, om det er det værd.

Sådan finder man de bedste norske aktier

Når man skal finde de bedste aktier, så er det først og fremmest vigtigt, at have et overblik over hvilke selskaber, der opererer på det norske marked. Man kan eksempelvis finde en oversigt online. Herefter er det vigtigt, at have et klart billede af, om man investerer med langsigtede eller kortsigtede mål. Når man har fået styr på disse ting, så kan man begynde at undersøge de enkelte selskabers aktiekurser. Dette kan gøres via diverse investeringssider på nettet, eller via banker og andre finansielle institutioner. Nogle gange kan det dog være svært at finde ud af hvad der er den rigtige aktie at investere i, og her kan det være en god idé at tale med en rådgiver fra den pågældende institution for vejledning.