Norske udbytteaktier: Se de bedste norske udbytteaktier 2023

Norske udbytteaktier er blandt nogle af de mest populære norske aktier, hvor aktionærer får en del af det årlige udbytte udbetalt. Dette kan særligt være interessant hvis man ønsker enten at trække penge løbende ud til at leve for, eller hvis man vil geninvestere udbyttet.

Vi har derfor lavet en liste med de bedste norske udbytteaktier i 2023, så du hurtigt og let kan komme i gang med, at finde nogle gode norske udbytteaktier til din aktieportefølje. Køb norske udbytteaktier til din aktieportefølje, hvis ønsker at have en lille del af det udbytte som virksomhederne du investerer udlodder til aktionærerne.

Se derfor vores liste med de bedste Norske udbytteaktier, samt hvilke platforme som vi mener er blandt de bedste handelsplatforme, så du kan købe norske udbytteaktier så snart du er færdig med vores artikel.

Bedste norske udbytteaktier i 2023

  • Mowi – Virksomheden Mowi er en af de store opdrættere af laks, som forhandles i hele verden og det er nogle af de populære Norske udbytteaktier .
  • Orkla – Virksomheden Orkla er ejer af store brands såsom Kims chips, den gamle fabrik, Beauvais m.v.
  • DNB aktier – DNB er Norges største bank og derfor også en populær Norsk udbytteaktie

Bedste handelsplatform til at købe norske udbytteaktier (2023)

Hvis du ønsker at købe norske udbytteaktier, så skal du finde en god handelsplatform at købe dem på. Vi anbefaler dig at du vælger en online handelsplatform så du ikke køber dine norske udbytteaktier igennem banken, fordi du betaler meget mere i kurtage og gebyr hos banken end du vil gøre hos de fleste platforme.

Vi har her nedenfor en liste med nogle populære handelsplatforme med billig kurtage, gratis aktiedepot og god brugervenlighed, samt et stort udvalg af norske udbytteaktier.

Bedste aktieplatforme til køb af norske udbytteaktier

  1. eToro – Populær handelsplatform, hvor du betaler 0 kr. i kurtage på aktiehandel
  2. SaxoInvestor – Dansk handelsplatform med stort udvalg af norske udbytteaktier
  3. Capital.com – Her kan du handle aktier med CFD’er, som primært er til Daytradere.
  4. Libertex – Nem handelsplatform til at handle CFD’er.

Vi anbefaler eToro når du skal købe dine norske udbytteaktier. En stor fordel ved at købe norske udbytteaktier på eToro er, at når du får dit udbytte fra dine aktier, så kan du få geninvesteret dit udbytte uanset hvor stort beløbet måtte være, og uden at dine investeringer bliver spist op af kurtage samt gebyr. eToro har 0 kr. kurtage på aktiehandel.

Guide til køb af norske udbytteaktier

Hvis du allerede kommet i gang med at investere i aktier på en platform som giver dig mulighed for at købe norske udbytteaktier, så kan du bare læse videre i vores artikel. Men er du ikke begyndt endnu, så kan du med fordel følge vores guide, så du har fået adgang til en platform, som giver dig muligheden for at købe norske udbytteaktier.

Nedenfor kan du trin for trin se hvordan du både finder og køber dine norske udbytteaktier.

1. Vælg en handelsplatform til at købe norske udbytteaktier

Hvis du skal købe norske udbytteaktier, så skal du bruge en platform som giver dig mulighed for at handle disse norske udbytteaktier. Du bestemmer helt selv om du vil købe indekser som fokusere på norske udbytteaktier eller købe selve de norske udbytteaktier selv.

Udbytteaktier generelt er blevet meget populære i de senere år, og især de norske udbytteaktier giver nogle attraktive udbytter, mens der også findes flere forskellige andre udbytteaktier som giver et fornuftigt udbytte.

Vi anbefaler derfor eToro, hvor du kan købe og sælge norske udbytteaktier med kurtage på 0 kr.

2. Opret en konto

Så snart du lander på eToro’s hjemmeside, så skal du indtaste dine oplysninger. Du skal blot skrive et brugernavn, e-mail og herefter lave en adgangskode. Du kan også vælge at oprette en konto ved at bruge din facebook konto.

Så snart du har oprettet en konto, så skal du lige bekræfte din e-mail adresse og få verificeret din konto. Så snart din konto er blevet oprettet, kan du købe dine første norske udbytteaktier.

opret konto

Når du er kommet ind på kontoen, så skal du indbetale penge. Det er nemt og du gør det ved at klikke i bunden på siden, på ”Indbetal penge”, uanset om det er på mobil eller computer.

Herefter vil der komme et nyt vindue, hvor du kan overføre dine penge til kontoen, med enten betalingskort, Paypal eller Bankoverførsel.

Du kan komme igang for kun 50$ (Cirka 300 kroner ) hvis du overfører med enten Kreditkort eller PayPal.

Nu kan du købe din første norske udbytteaktie.

indsæt penge

3. Find din norske udbytteaktie

Når du skal finde den norske udbytteaktie du vil købe, så er det på eToro utrolig simpelt. Øverst på siden, kan du i søgefeltet søge efter den norske udbytteaktie som du vil købe.

Længere nede på siden har vi en liste med norske udbytteaktier som du kan købe, og som vi mener er gode norske udbytteaktier.

orkla aktie

Ovenfor har jeg valgt Orkla aktier, som har givet et afkast på 3.26% i udbytte sidste år og som du også vil finde på listen længere nede.

4. Køb norske udbytteaktier

Det næste du nu skal gøre er, at finde ud af hvor meget du ønsker at købe for.

Du kan købe aktier for helt ned til 50$ (cirka 300 kr.), men jo mere du skal købe for, jo mere vil du få i udbytte.

Så snart du har trykket på ”Indstil ordre” så ejer du en lille del af Orkla.

orkla aktier

Bedste norske udbytteaktier i 2023 (Opdateret liste)

Der findes utroligt mange norske udbytteaktier. Nogle er gode og andre er mindre gode. Derfor har vi har også samlet en liste med nogle af de bedste norske udbytteaktier. På eToro kan du købe disse aktier med udbytte, uden at skulle betale kurtage, hvilket sparer dig for mange penge over tid.

Vi har opdateret vores liste med norske udbytteaktier og norske aktie anbefalinger løbende, så du kan følge med i hvor meget udbytte de forskellige virksomheder giver.

Mowi

mowi aktie

Virksomheden Mowi er en kæmpe opdrætter af laks, som forhandler deres laks overalt i hele verden. Mowi er også den største opdrætter af laks i hele verden, og omsætter for over 1.8 milliarder Euro årligt, hvor de leverer massive overskud år efter år. Det er en af de populære norske udbytteaktier der giver et ganske fornuftigt udbytte.

Seneste Orkla aktier udbytte: 1.64%

Orkla

orkla aktie

Virksomheden Orkla er en af de største forhandlere af kendte mærkevarer i hele norden. De har base i Norge med over end 18.000 ansatte, og omsætter for mere end 43 milliarder norske kroner årligt. Mange af deres brands kender du formentligt allerede såsom Kims, BAHNCKE, Den Gamle fabrik og Beavais, som blot er et lille udpluk af deres kendte brands.

Orkla aktier er også en populær udbytteaktie, som giver et flot udbytte årligt, af en del af deres overskud.

Seneste Orkla aktier udbytte: 3.26%

DNB

DNB aktie

Virksomheden DNB er Norges største bank, og har en kæmpe markedsværdi på mere end 275 milliarder kroner. Det er en enorm bank, som igennem mange år har haft en positiv vækst som ses på aktiekursen, og er også en af de mest handlede aktier blandt de norske aktier, samt en af de norske udbytteaktier du kan investere i, som giver et højt årligt udbytte til aktionærerne, hvilket er noget som mange aktionærer kigger efter, hvis de skal købe de bedste norske udbytteaktier.

Seneste DNB aktier udbytte: 4.25%

Udbytteskat for norske aktier

Hvis du ejer en aktie i et selskab, som udbetaler udbytte, så skal du årligt betale skat af det udbytte, som du har fået udbetalt. Du kan få udbetalt dit udbytte fra både enkeltaktier, investeringsforeninger og ETF’er.

Du også være opmærksom på, at du ikke nødvendigvis udelukkende skal betale udbytteskat i Danmark. Hvis du køber en udbyttebetalende ETF eller aktie i en udenlandsk virksomhed, så skal du også betale skat af udbyttet til det land hvor virksomheden er fra. Det hedder kildeskat, og er faktisk i modsætning til gevinsten ved aktiehandel, hvor du kun betaler dansk skat. Det er vigtigt at være opmærksom på én bestemt ting: Om det pågældende land (norge) har en skatteaftale med Danmark. Hvis dette ikke er tilfældet, så ender du med at blive dobbeltbeskattet, og det kan ret hurtigt spise 50% eller mere af dit afkast.

Kildeskatten trækkes helt automatisk fra, inden du får udbyttet udbetalt fra dine norske udbytteaktier.

Der er heldigvis en lang række lande, som har aftaler med Danmark, heriblandt Norge.

OECD-reglerne

OECD-aftalen er simpel. Den går nemlig ud på, at de første 15% af kildeskatten bliver tilbagebetalt som et fradrag i dit eget hjemland. Hvis kildeskatten så er højere, som f.eks. Norge, som tager 25% i kildeskat, så skal du her også ansøge om at få din refundering af den sidste kildeskat i det land, som denne udbyttebetalende virksomhed er skattepligtig i.

I dette tilfælde med norske udbytteaktier, så vil du betale 25% i kildeskat til Norge, mens du så får 15% retur ved at indtaste dem som et fradrag på årsopgørelsen i Danmark. De sidste 15% kan du så få tilbage ved at udfylde en formular hos skattemyndighederne i Norge.

Nedstående lande har vi et OECD samarbejde med:

Danmark, Norge, Canada, Schweiz, Tyskland, Færøerne, Finland, Sverige, USA, Storbritannien

I disse lande undgår du derfor dobbeltbeskatning, hvilket betyder at det ikke er noget som helst, som du skal bekymre dig om.

Ofte stillede spørgsmål

Hvornår får jeg mit udbytte fra norske aktier?

Det er helt forskelligt fra aktie til aktie, hvornår man modtager sit udbytte. Alle virksomheders investorsider, fortæller dig hvornår de betaler deres udbytte til deres aktionærer.

Hvilke norske aktier giver mest udbytte?

Det er meget forskelligt fra aktie til aktie, på hvor meget udbytte virksomhederne giver. På vores liste over norske udbytteaktier, kan du se hvor meget udbytte disse norske aktier giver. Se vores liste over norske udbytteaktier her

Skal jeg betale skat af norsk udbytte?

En norsk udbytteaktie som giver udbytte, bliver beskattet som alle de andre aktier, nemlig med realisationsprincippet. Her betaler du nemlig 27% af de første 55.300 kr. i udbytte, og 42% af alt udbytte derover.

Hvilke norske aktier giver udbytte?

De norske aktier der giver et årligt udbytte, er børsnoterede norske virksomheder som oftest ønsker at øge virksomhedens kapital, ved at lade flere ejere eller aktionærer købe en lille del af virksomheden, og derved bliver medejere.