Norske udbytteaktier er blandt nogle af de mest populære norske aktier, hvor aktionærer får en del af det årlige udbytte udbetalt. Dette kan særligt være interessant hvis man ønsker enten at trække penge løbende ud til at leve for, eller hvis man vil geninvestere udbyttet.
Vi har derfor lavet en liste med de bedste norske udbytteaktier i 2024, så du hurtigt og let kan komme i gang med, at finde nogle gode norske udbytteaktier til din aktieportefølje. Køb norske udbytteaktier til din aktieportefølje, hvis ønsker at have en lille del af det udbytte som virksomhederne du investerer udlodder til aktionærerne.
Se derfor vores liste med de bedste Norske udbytteaktier, samt hvilke platforme som vi mener er blandt de bedste handelsplatforme, så du kan købe norske udbytteaktier så snart du er færdig med vores artikel.
Bedste norske udbytteaktier i 2024
- Mowi – Virksomheden Mowi er en af de store opdrættere af laks, som forhandles i hele verden og det er nogle af de populære Norske udbytteaktier .
- Orkla – Virksomheden Orkla er ejer af store brands såsom Kims chips, den gamle fabrik, Beauvais m.v.
- DNB aktier – DNB er Norges største bank og derfor også en populær Norsk udbytteaktie
Bedste norske udbytteaktier i 2024 (Opdateret liste)
Der findes utroligt mange norske udbytteaktier. Nogle er gode og andre er mindre gode. Derfor har vi har også samlet en liste med nogle af de bedste norske udbytteaktier.
Vi har opdateret vores liste med norske udbytteaktier og norske aktie anbefalinger løbende, så du kan følge med i hvor meget udbytte de forskellige virksomheder giver.
Mowi
Virksomheden Mowi er en kæmpe opdrætter af laks, som forhandler deres laks overalt i hele verden. Mowi er også den største opdrætter af laks i hele verden, og omsætter for over 1.8 milliarder Euro årligt, hvor de leverer massive overskud år efter år. Det er en af de populære norske udbytteaktier der giver et ganske fornuftigt udbytte.
Seneste Orkla aktier udbytte: 1.64%
Orkla
Virksomheden Orkla er en af de største forhandlere af kendte mærkevarer i hele norden. De har base i Norge med over end 18.000 ansatte, og omsætter for mere end 43 milliarder norske kroner årligt. Mange af deres brands kender du formentligt allerede såsom Kims, BAHNCKE, Den Gamle fabrik og Beavais, som blot er et lille udpluk af deres kendte brands.
Orkla aktier er også en populær udbytteaktie, som giver et flot udbytte årligt, af en del af deres overskud.
Seneste Orkla aktier udbytte: 3.26%
DNB
Virksomheden DNB er Norges største bank, og har en kæmpe markedsværdi på mere end 275 milliarder kroner. Det er en enorm bank, som igennem mange år har haft en positiv vækst som ses på aktiekursen, og er også en af de mest handlede aktier blandt de norske aktier, samt en af de norske udbytteaktier du kan investere i, som giver et højt årligt udbytte til aktionærerne, hvilket er noget som mange aktionærer kigger efter, hvis de skal købe de bedste norske udbytteaktier.
Seneste DNB aktier udbytte: 4.25%
Udbytteskat for norske aktier
Hvis du ejer en aktie i et selskab, som udbetaler udbytte, så skal du årligt betale skat af det udbytte, som du har fået udbetalt. Du kan få udbetalt dit udbytte fra både enkeltaktier, investeringsforeninger og ETF’er.
Du også være opmærksom på, at du ikke nødvendigvis udelukkende skal betale udbytteskat i Danmark. Hvis du køber en udbyttebetalende ETF eller aktie i en udenlandsk virksomhed, så skal du også betale skat af udbyttet til det land hvor virksomheden er fra. Det hedder kildeskat, og er faktisk i modsætning til gevinsten ved aktiehandel, hvor du kun betaler dansk skat. Det er vigtigt at være opmærksom på én bestemt ting: Om det pågældende land (norge) har en skatteaftale med Danmark. Hvis dette ikke er tilfældet, så ender du med at blive dobbeltbeskattet, og det kan ret hurtigt spise 50% eller mere af dit afkast.
Kildeskatten trækkes helt automatisk fra, inden du får udbyttet udbetalt fra dine norske udbytteaktier.
Der er heldigvis en lang række lande, som har aftaler med Danmark, heriblandt Norge.
OECD-reglerne
OECD-aftalen er simpel. Den går nemlig ud på, at de første 15% af kildeskatten bliver tilbagebetalt som et fradrag i dit eget hjemland. Hvis kildeskatten så er højere, som f.eks. Norge, som tager 25% i kildeskat, så skal du her også ansøge om at få din refundering af den sidste kildeskat i det land, som denne udbyttebetalende virksomhed er skattepligtig i.
I dette tilfælde med norske udbytteaktier, så vil du betale 25% i kildeskat til Norge, mens du så får 15% retur ved at indtaste dem som et fradrag på årsopgørelsen i Danmark. De sidste 15% kan du så få tilbage ved at udfylde en formular hos skattemyndighederne i Norge.
Nedstående lande har vi et OECD samarbejde med:
Danmark, Norge, Canada, Schweiz, Tyskland, Færøerne, Finland, Sverige, USA, Storbritannien
I disse lande undgår du derfor dobbeltbeskatning, hvilket betyder at det ikke er noget som helst, som du skal bekymre dig om.
Ofte stillede spørgsmål
Hvornår får jeg mit udbytte fra norske aktier?
Det er helt forskelligt fra aktie til aktie, hvornår man modtager sit udbytte. Alle virksomheders investorsider, fortæller dig hvornår de betaler deres udbytte til deres aktionærer.
Hvilke norske aktier giver mest udbytte?
Det er meget forskelligt fra aktie til aktie, på hvor meget udbytte virksomhederne giver. På vores liste over norske udbytteaktier, kan du se hvor meget udbytte disse norske aktier giver. Se vores liste over norske udbytteaktier her
Skal jeg betale skat af norsk udbytte?
En norsk udbytteaktie som giver udbytte, bliver beskattet som alle de andre aktier, nemlig med realisationsprincippet. Her betaler du nemlig 27% af de første 55.300 kr. i udbytte, og 42% af alt udbytte derover.
Hvilke norske aktier giver udbytte?
De norske aktier der giver et årligt udbytte, er børsnoterede norske virksomheder som oftest ønsker at øge virksomhedens kapital, ved at lade flere ejere eller aktionærer købe en lille del af virksomheden, og derved bliver medejere.